Gyümölccsel töltött csirkecomb
Hozzávalók:
- 6 egész csirkecomb,
- 30 dkg aszalt szilva, meggy, vörös áfonya (ízlés szerint)
- só, bors
- olaj
- víz
- 1 dl vörösbor
A szószhoz:
- egy kávés pohár vörösbor
- egy kávés pohár víz
- 1 ek. liszt
- 20 dkg aszalt gyümölcs (ízlés szerint)
|
Elkészítési idő: |
2 óra |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1500-2000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
6 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Normál |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A combokat megmossuk, leszárítjuk, a bőrét óvatosan fellazítjuk, és az aszalt gyümölcsökkel megtöltjük. Sózzuk, borsozzuk, olajos tepsibe sorakoztatjuk. Alá öntünk 1 pohár vizet, majd fóliával letakarva 170fokra előmelegített sütőben készre pároljuk.
Mikor elpárolog a hús mellől a víz és a szaft, levesszük a fóliát meglocsoljuk a borral és arany színűre pirítjuk.
A többi gyümölcsöt egy kávés pohárnyi borral és ugyanannyi vízben elkevert liszttel besűrítjük. A megsült húst, a szósszal és ízlés szerinti burgonya vagy rizs körettel kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
A combokat alma gerezdekkel is megtölthetjük, de akkor alma szószt készítünk hozzá.
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!