Főoldal / Szárnyas Ételek / Gyümölccsel töltött csirkecomb

Gyümölccsel töltött csirkecomb

Gyümölccsel töltött csirkecomb

Gyümölccsel töltött csirkecomb

Hozzávalók:

  • 6 egész csirkecomb,
  • 30 dkg aszalt szilva, meggy, vörös áfonya (ízlés szerint)
  • só, bors
  • olaj
  • víz
  • 1 dl  vörösbor

A szószhoz:

  • egy kávés pohár vörösbor
  • egy kávés pohár víz
  • 1 ek. liszt
  • 20 dkg aszalt gyümölcs (ízlés szerint)
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A combokat megmossuk, leszárítjuk, a bőrét óvatosan fellazítjuk, és az aszalt gyümölcsökkel megtöltjük. Sózzuk, borsozzuk, olajos tepsibe sorakoztatjuk. Alá öntünk 1 pohár vizet, majd fóliával letakarva 170fokra előmelegített sütőben készre pároljuk.

Mikor elpárolog a hús mellől a víz és a szaft, levesszük a fóliát meglocsoljuk a borral és arany színűre pirítjuk.

A többi gyümölcsöt egy kávés pohárnyi borral és ugyanannyi vízben elkevert liszttel besűrítjük. A megsült húst, a szósszal és ízlés szerinti burgonya vagy rizs körettel kínáljuk.

 

Tipp / megjegyzés:
A combokat alma gerezdekkel is megtölthetjük, de akkor alma szószt készítünk hozzá.

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére