Főoldal / Sertés ételek / Szalonnás, fehérboros sült sertésborda

Szalonnás, fehérboros sült sertésborda

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Szalonnás, fehérboros sült sertésborda

Szalonnás, fehérboros sült sertésborda

Hozzávalók:

  • 1kg sertésborda
  • 20 dkg füstölt házi szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 200 ml fehérbor
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint chili
  • ízlés szerint köménymag
  • ízlés szerint fűszerpaprika
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A sertésbordát megmossuk, szárazra töröljük és kettévágjuk. A füstölt szalonnát felkockázzuk és megsütjük.

A bordákat hirtelen megsütjük a szalonna zsírján. Sózzuk borsozzuk, paprikázzuk, hozzáadjuk a köménymagot, a vöröshagymát és a fokhagymát is, majd felöntjük a fehérborral.

Fedő alatt, alacsony hőfokon (170 fok), lassan készre sütjük. Majd eltávolítjuk a fedőt, és ropogósra sütjük.
Én most párolt lila káposztával és knédlivel tálaltam. De ízlés szerint más körettel is elkészíthető.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Szalonnás, fehérboros sült sertésborda 5.00/5 (2 értékelés)

Izabela Ráczová (45 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére