Főoldal / Befőzés / Szilva befőtt

Szilva befőtt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szilva befőtt

Szilva befőtt

Hozzávalók:

  • 3 kg szilva
  • kb 1 kg cukor
  • nátrium benzonát
  • víz
  • celofán
  • Befőttes gumi
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGlutén mentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktóz mentes:igen

Elkészítés:

A szilvát jól alaposan megmossuk.

Az üvegeket előkészítjük, alaposan elmossuk több mosószeres vízben, átöblítjük és fejjel lefelé, lecsepegtessük.

Aki akarja kimagozhatja a szilvát ,én nem tettem.

Minden üvegbe rakunk a szilvából, ízlés szerint cukrot, függ a szilva érettségétől.

Felöntjük mindegyiket vízzel, kés hegynyi nátrium benzonátot teszünk rá.

A celofánt enyhén bevizezzük rátesszük az üvegekre legumizzuk.

Nagy lábast kibélelünk újság papírral és konyha ruhával és bele rakjuk a befőtteket, főzzük kb 20 percig.

Egy nagy dunnát előveszünk bele pakoljuk a befőtteket, jól betakargatjuk, 24 órát benne hagyjuk.

Másnap mehet a helyére.

Tipp / megjegyzés:
Én maradok a hagyományos nagyi féle befőtt eltevésnél, próbálkoztam már receptekkel is, de abból már romlott el befőttem, ez bevált módszer ebből biztos hogy 1-sem romlik el.

Szilva befőtt 5.00/5 (1 értékelés)

kgyorgyi68 (287 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére