Főoldal / Sertés ételek / Chilis sertéstarja

Chilis sertéstarja

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Chilis sertéstarja

Chilis sertéstarja

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet sertéstarja csont nélkül
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 tk durva steak bors
  • 1 tk flekken fűszerkeverék
  • 1 db chili paprika vagy 1mk őrölt chili
  • étolaj
  • 1 ek paradicsom püré
  • 1 kk mustár
  • 1 tk finom liszt
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük. A tarjaszeleteket enyhén kiklopfoljuk, az inas, hártyás részeket bevagdossuk.

A hússzeleteket bedörzsöljük sóval, borssal, flekken fűszerrel, chilivel és a fokhagymával. Kevés olajat öntünk rá és a hűtőbe tesszük egy órára.
Még jobb, ha a húst előző nap bepácoljuk.

A húst serpenyőben kevés olajon átsütjük majd félre tesszük.

A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a paradicsompürét és a mustárt.

Beleteszünk apróra vágott chilit vagy chili port,csipet sót, megszórjuk a liszttel és két-három percig pirítjuk.

Kevés vizet öntünk rá és kiforraljuk. A húst a pecsenyelével, rizzsel és sült újburgonyával tálaltam.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére