Főoldal / Szárnyas Ételek / Tüzes göngyölt pulykamell

Tüzes göngyölt pulykamell

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tüzes göngyölt pulykamell

Tüzes göngyölt pulykamell

Hozzávalók:

  • 4 szelet pulykamell filé
  • 20 dkg trappista sajt
  • 2 db hegyes erős paprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 szál újhagyma
  • 1 kávéskanál só
  • 1 mk fehér bors
  • 1 mk fűszerkeverék
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:igen
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és megszórjuk szárnyas fűszerrel.

A trappista sajtot lereszeljük, a paradicsomot, zöldpaprikát és az újhagymát kis kockára vágjuk.

A reszelt sajtot összekeverjük a paprikával, paradicsommal és a hagymával. Ízesítjük sóval, őrölt borssal.

A tölteléket a hússzeletek egyik oldalára halmozzuk és felgöngyöljük. A “göngyölegeket” szorosan, alufóliába csavarjuk, tepsibe vagy sütőrácsra tesszük és előmelegített sütőben, kb. 20 percet sütjük.

20 perc után kibontjuk a csomagok tetejét és még 10-15 percre visszatesszük a sütőbe, amíg szép piros színt kap.

Párolt zöldséget készítettem mellé, de tetszés szerinti körettel, salátával tálalható.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére