Főoldal / Egytálételek / Meleg padlizsán saláta

Meleg padlizsán saláta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Meleg padlizsán saláta

Meleg padlizsán saláta

Hozzávalók:

  • 1 padlizsán
  • 1 db. kaliforniai paprika
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • pár szem koktél paradicsom
  • 2 ek. aprított petrezselyem
  • 1 marék dió
  • só, bors
  • olíva olaj
  • citromlé
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A padlizsánt félbe vágva egy olajjal megspriccelt tepsire tesszük, a vágással lefelé. (Lehet serpenyőben is sütni olajon a hámozott, kockára vágott padlizsánt, de én jobban szeretem sütőben, mert így nem szívja meg magát olajjal.) Forró grillsütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

Egy serpenyőbe kevés olajat hevítünk, és rádobjuk a csíkokra vágott paprikát. Lehet többféle színű paprikát is használni. Pár perc múlva hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a petrezselymet is, és jól átpirítjuk, hogy a paprika picit megpuhuljon. Egy tálra szedjük az egészet, majd a serpenyőben a diót is megporítjuk és ezt is a sült paprikához adjuk.

A megsült padlizsánt még forrón kikanalazzuk a héjából, ezt is a tálba tesszük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Tálaláskor jól meglocsoljuk citromlével, és egy kis olívaolajjal. Ropogós kenyérrel, pirítóssal kínáljuk.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére