Főoldal / Tészta ételek / Laczkó sztrapacska

Laczkó sztrapacska

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Laczkó sztrapacska

Laczko sztrapacska

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 3 db burgonya
  • 1 tojás
  • 2 bögre liszt
  • 1 csipet só

A feltéthez:

  • 1 csomag túró
  • 1 üveg savanyú káposzta
  • ízlés szerint szalonna és liba vagy disznózsír
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 450 ml tejföl
  • bacon vagy más húsos szalonna

A főzéshez:

  • olaj
  • víz
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A krumplit annyi vízben ami ellepi, 2-3 csipet sóval héjában feltesszük főni. Ha puha, leöntjük róla a forró vizet és hideg vízben pihentetjük.

Ha kihűlt, hámozzuk, összetörjük, hozzáadjuk a tojást, egy csipet sót és apránként hozzádolgozzuk a lisztet is.Tésztát gyúrunk belőle.
(A recepthez 2 bögre lisztet írtam, de igazából lehet több vagy kevesebb, mindig annyit adjunk hozzá, amennyit a tészta felvesz)

A puha tésztát kézzel kis gombócokká szaggatjuk és forrásban levő, sós,olajos vízben kifőzzük.
( A gombócokat sűrűn megkeverjük, mert hajlamosak leragadni.) Amikor feljönnek a víz tetejére, 1-2 perc múlva kivehetjük őket)

Egy tepsibe kb .1 ek. zsírt rakunk, erre rakjuk a leszűrt gombócokat, és alaposan átforgatjuk a zsírban.

A gombócokra egy csomag túrót szórunk, jól eloszlatva,hogy ellepje őket. A savanyú káposztáról lecsöpögtetjük a levet és a túrós gombócok tetejére szórjuk. Tejföllel befedjük a tetejét, ízlés szerint megszórjuk sóval, ételízesítővel.

A szalonnát kockákra vágjuk, majd serpenyőben megpirítjuk. Zsírjával együtt eloszlatjuk a tejföl tetején.

220 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ahol kb 15 perc alatt megpirítjuk.

Tejföllel kínáljuk.

Jó étvágyat!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére