Pudingos epertorta
Hozzávalók:A tészta hozzávalói:
Pudingos töltelék hozzávalói:
A tetejére eper és csokoládé. |
|
Elkészítés:
A lisztet keverjük össze a sütőporral, és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a zsírt (v. vajat) és kezdjük el összemorzsolni.
Amikor mikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.
Ezután nyújtsuk ki sütőforma nagyságúra a tésztát, majd béleljük ki vele az előzőleg kikent, kilisztezett sütőformát. (én teflonos formában sütöttem, így azt nem kellett kikenni, és kilisztezni)
Ezután villával böködjük meg több helyen a tésztát, majd helyezzünk rá egy sütőpapírt, és töltsük fel nehezékkel. (pl. rizzsel, babbal……)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20 percig. Ezután vegyük le a tésztáról a nehezékkel megtöltött sütőpapírt, majd tegyük vissza a sütőbe, és kb. 10 perc alatt süssük szép világos színűre.
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen a tésztát mielőtt megtöltenénk a pudinggal.
A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután keverjünk hozzá egy kevés tejet, majd a adjuk hozzá a pudingport, és keverjük simára.
A maradék tejet tegyük fel melegedni, majd amikor már majdnem forr, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a tojásos-cukros-pudingos keveréket. Ezután kevergetve addig főzzük még besűrűsödik.
A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a forró pudinghoz.
A kihűlt tésztába öntsük bele az elkészült pudingos krémet, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Amikor a pudingos krém teljesen kihűlt, rakjuk ki a tetejét félbevágott eperszemekkel, majd ízlés szerint csorgassuk meg olvasztott csokoládéval.
Tipp / megjegyzés:
Tálalás előtt éles, vízbe mártott késsel szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.