Főoldal / Torták / Pudingos epertorta

Pudingos epertorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pudingos epertorta

Pudingos epertorta

Hozzávalók:

A tészta hozzávalói:

  • 22 dkg liszt
  • 10 dkg zsír (v. vaj)
  • 5 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1/4 sütőpor
  • csipet só

Pudingos töltelék hozzávalói:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 15-20 dkg kristálycukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3 db tojás

A tetejére eper és csokoládé.

Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A lisztet keverjük össze a sütőporral, és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a zsírt (v. vajat) és kezdjük el összemorzsolni.

Amikor mikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.

Ezután nyújtsuk ki sütőforma nagyságúra a tésztát, majd béleljük ki vele az előzőleg kikent, kilisztezett sütőformát. (én teflonos formában sütöttem, így azt nem kellett kikenni, és kilisztezni)

Ezután villával böködjük meg több helyen a tésztát, majd helyezzünk rá egy sütőpapírt, és töltsük fel nehezékkel. (pl. rizzsel, babbal……)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20 percig. Ezután vegyük le a tésztáról a nehezékkel megtöltött sütőpapírt, majd tegyük vissza a sütőbe, és kb. 10 perc alatt süssük szép világos színűre.

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen a tésztát mielőtt megtöltenénk a pudinggal.

A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután keverjünk hozzá egy kevés tejet, majd a adjuk hozzá a pudingport, és keverjük simára.

A maradék tejet tegyük fel melegedni, majd amikor már majdnem forr, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a tojásos-cukros-pudingos keveréket. Ezután kevergetve addig főzzük még besűrűsödik.

A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a forró pudinghoz.

A kihűlt tésztába öntsük bele az elkészült pudingos krémet, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Amikor a pudingos krém teljesen kihűlt, rakjuk ki a tetejét félbevágott eperszemekkel, majd ízlés szerint csorgassuk meg olvasztott csokoládéval.

Tipp / megjegyzés:
Tálalás előtt éles, vízbe mártott késsel szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Pudingos epertorta 5.00/5 (2 értékelés)

Gizi (311 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


3 Hozzászólások

  1. Elkészíthető 2 nappal korábban a tészta?

    • Kedves Mária! Sütés nélkül előző nap begyúrható, és folpackba csomagolva 1 éjszakát biztosan eláll. Arról, hogy megsütve állhat e 2 napot, nem tudok nyilatkozni, én még nem próbáltam. Admin (Marcsi)

    • Kedves Mária!
      Nyugodtan elkészítheted 2 nappal korábban a tésztát. Konyharuhával letakarva, semmi baja nem lesz, mert ez egy omlós tészta. Én is előtte nap szoktam megsütni, így bőven van ideje kihűlni.

      Marcsi tanácsát követve is elkészítheted. Folpackba csomagolva, vagy éppen a formában téve, és letakarva, a hűtőben pihentetheted sütésig.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére