Tejszínes, meggyjoghurtos torta
Hozzávalók:24 cm-es formához A piskótához:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Első lépés a piskóta lapok elkészítése, külön-külön.
Az egész tojásokat a cukorral alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk az étolajat majd a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet is.
Egy 24 cm-es kapcsos forma aljára sütőpapírt vágunk. Az egyik adag kakaós tésztalap masszáját belesimítjuk és 180 fokon 15 perc alatt megsütjük. A másik lappal is így járunk el.
(Egyben is süthető, akkor ketté vágjuk.)
Amíg a lapok sülnek készítsük el a krémet.
A magozott meggyet a meggylével és a cukorral 2-3 percig főzzük. A pudingporokat a tejjel simára keverjük majd a meggyhez öntjük.
Sűrűre felfőzzük.
A tűzről levéve botmixerrel pürésítjük, majd apránként a joghurtokat is hozzákeverjük.
A még meleg krémhez a zselatint is hozzá keverjük. Kézi elektromos habverővel jól összekeverjük, kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük és a kihűlt meggyes krémbe dolgozzuk.
Összeállítjuk a tortát.
A kapcsos forma aljába tesszük az egyik kakaós lapot. Ráöntjük a krém kb. 3/4 részét. (egy kicsit hagyunk a felső lapra belőle)
Rátesszük a krémre a második lapot, bevonjuk egy kis krémmel majd kirakjuk meggy szemekkel.
A torta zselét hátoldalán lévő utasítás szerint elkészítjük és a torta tetejére simítjuk. 1-2 órát a hűtőbe tesszük dermedni.
Tálalás előtt, forróvízbe mártott késsel körbe vágjuk a torta karika mentén és óvatosan levesszük róla.
Tálcára tesszük és tejszínhabbal díszítjük.