Főoldal / Desszertek / Máglyarakás III

Máglyarakás III

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Máglyarakás III

Máglyarakás III

Hozzávalók:

  • 5 kifli vagy zsemle
  • 5 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 db alma
  • 8 dkg vaj
  • 10 dkg darált dió
  • 1 kiskanál fahéj
  • kb. 15 dkg baracklekvár
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tejet a vaníliával felforraljuk, majd hagyjuk langyosra hűlni.

Az almát megpucoljuk és almareszelőn lereszeljük. (ha valaki nem szeretné reszelni, vékony szeletekre is felvághatja helyette)4 dkg vajon 2 evőkanál cukorral megpároljuk az almát.

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját 2 evőkanál cukorral és a maradék vajjal habosra kikeverjük. Apránként hozzáadjuk a langyosra hűlt tejet is.

A kifliket (vagy zsemléket) 1cm-es karikákra vágjuk, és megforgatjuk a tojássárgás cukros tejben.

Egy jénait, vagy hőálló sütőedényt kivajazunk és meghintünk zsemlemorzsával, majd belerakunk egy réteget az eláztatott kiflikből. Vékonyan megkenjük lekvárral, ráhalmozunk az almás töltelékből, megszórjuk a fahéjjal elkevert darált dióval, és újra egy réteg áztatott kifli következik. Így folytatjuk a rétegezést amíg tartanak a hozzávalók.

A tetejére kifli kerüljön, majd rá egy réteg a lekvárból.

170 fokra előmelegített sütőbe tesszük.

A tojások fehérjét 2 evőkanál cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük.

A süteményt 25 perc után kivesszük a sütőből, a tetejére halmozzuk a fehérjehabot, és egy evőkanál segítségével szép hullámosra formázzuk.

Visszatesszük a sütőbe 160 fokra amíg szép aranyszínű nem lesz a hab teteje (kb 15-20 perc)

Ha kicsit meghűlt szépen lehet szeletelni. (csak nehéz ezt megvárni)

Máglyarakás III 4.75/5 (4 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére