Főoldal / Desszertek / Máglyarakás III

Máglyarakás III

Máglyarakás III

Máglyarakás III

Hozzávalók:

  • 5 kifli vagy zsemle
  • 5 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 db alma
  • 8 dkg vaj
  • 10 dkg darált dió
  • 1 kiskanál fahéj
  • kb. 15 dkg baracklekvár
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tejet a vaníliával felforraljuk, majd hagyjuk langyosra hűlni.

Az almát megpucoljuk és almareszelőn lereszeljük. (ha valaki nem szeretné reszelni, vékony szeletekre is felvághatja helyette)4 dkg vajon 2 evőkanál cukorral megpároljuk az almát.

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját 2 evőkanál cukorral és a maradék vajjal habosra kikeverjük. Apránként hozzáadjuk a langyosra hűlt tejet is.

A kifliket (vagy zsemléket) 1cm-es karikákra vágjuk, és megforgatjuk a tojássárgás cukros tejben.

Egy jénait, vagy hőálló sütőedényt kivajazunk és meghintünk zsemlemorzsával, majd belerakunk egy réteget az eláztatott kiflikből. Vékonyan megkenjük lekvárral, ráhalmozunk az almás töltelékből, megszórjuk a fahéjjal elkevert darált dióval, és újra egy réteg áztatott kifli következik. Így folytatjuk a rétegezést amíg tartanak a hozzávalók.

A tetejére kifli kerüljön, majd rá egy réteg a lekvárból.

170 fokra előmelegített sütőbe tesszük.

A tojások fehérjét 2 evőkanál cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük.

A süteményt 25 perc után kivesszük a sütőből, a tetejére halmozzuk a fehérjehabot, és egy evőkanál segítségével szép hullámosra formázzuk.

Visszatesszük a sütőbe 160 fokra amíg szép aranyszínű nem lesz a hab teteje (kb 15-20 perc)

Ha kicsit meghűlt szépen lehet szeletelni. (csak nehéz ezt megvárni)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére