Főoldal / Kelt tészták / Mákos csiga

Mákos csiga

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Mákos csiga

Mákos csiga

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 20 dkg margarin
  • 2 db tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 2 ek. cukor
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 10 dkg mák
  • 20 dkg cukor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal majd belekeverjük a tojássárgákat és az élesztős tejet. Jól összegyúrjuk, ezután hozzáadjuk a megmaradt tejet és cukrot, majd a sót is. Összegyúrjuk egy gombóccá, majd egy konyharuhával letakarjuk a tésztát és 50 percen át hagyjuk kelni.

A megkelt tésztát lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk, kevés vajjal, vagy olajjal átkenjük a tetejét. A mákot, a cukorral összekeverjük és rászórjuk, majd a hosszanti oldalánál fogva feltekerjük mint a bejglit.

Ezután kétujjnyi vastag szeletekre felvágjuk a feltekert tésztát és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a mákos csigákat.

200 fokra előmelegített sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük.

Mákos csiga 5.00/5 (2 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére