Főoldal / Sertés ételek / Csiki sertéstokány

Csiki sertéstokány

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csiki sertéstokány

Csiki sertéstokány

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéscomb
  • 40 dkg gomba
  • 20 dkg zöldborsó
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg füstölt sonka
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • 1 kanál paradicsompüré
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGlutén mentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktóz mentes:igen

Elkészítés:

A sertéshúst, szalonnát,sonkát csíkokra a gombát szeletekre a hagymát apróra vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a vöröshagymát, hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát és megdinszteljük.

Beletesszük a húst, sózzuk, borsozzuk és lepirítjuk. Hozzáadjuk a gombát és addig pároljuk amíg a hús megpuhul. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá de csak rövid lében pároljuk ne főzzük.

Rátesszük a sonkát és a zöldborsót majd a paradicsompürét. Az egészet átpirítjuk és levesszük a tűzről.

Sült burgonyával, párolt rizzsel és friss salátával vagy savanyúsággal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Csiki sertéstokány 4.20/5 (10 értékelés)

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére