Főoldal / Sertés ételek / Vörösboros resztelt máj petrezselymes krumplival körte befőttel

Vörösboros resztelt máj petrezselymes krumplival körte befőttel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros resztelt máj petrezselymes krumplival körte befőttel

Vörösboros resztelt máj petrezselymes krumplival körte befőttel

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertés máj
  • füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma 
  • chili paprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • majoránna
  • olíva olaj
  • vörösbor
  • krumpli
  • körte befött
  • petrezselyem
  • sertés zsír
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzöm, majd megpucolom.

A májat feldarabolom., a hagymákat apróra, a szalonnát kockára vágom.

Egy serpenyőben a szalonnát a zsíron megsütöm, beleteszem a hagymákat, majd a májat, fűszerezem, (sót nem!). Megdinsztelem, öntök hozzá vörösbort.

Tálaláskor rakok a tányérra egy kupac májat, mellé krumplit, melyre teszek petrezselyemzöldet, és mellé körtebefőttet. A májat ekkor sózom.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére