Főoldal / Kelt tészták / Rózsa briós

Rózsa briós

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rózsa briós

Rózsa briós 2

 

Hozzávalók:

  • 50 deka liszt
  • 5 deka olvasztott margarin
  • 5 deka cukor
  • 3 deka élesztő
  • 2,5 deci tej
  • 3 tojás sárgája +1 a kenéshez
  • csipet só
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:3 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A hozzávalókból kelt tésztát készítek, amit duplájára kelesztek.

Kelesztés után átgyúrom, és vékonyra kinyújtom.

5centis pogácsa szaggatóval kiszúrom a tésztát.

Egy kevés margarint felolvasztok.

A kiszúrt korongok egyik oldalát vajjal lekenem, és a vajas felükkel kifelé elkezdtem összerakni a rózsákat.

Én 8sziromból készítettem.

A muffinsütő minden második mélyedését margarinnal kikentek, és az összerakott rózsákat beleteszem.

Kelni hagyom, majd tojással lekenem,kristálycukorral megszórom, és 180fokon készre sütöm.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére