Kinder bueno torta
Hozzávalók:Az alsó réteghez:
A krémhez:
Továbbá:
|
|
Elkészítés:
A tojásfehérjéket felverjük. Amikor közepesen kemény, hozzáadjuk a cukrot és így verjük kemény habbá.
A lisztet elkeverjük a zsemlemorzsával és a sütőporral, majd a tojáshabba forgatjuk. Sütőpapírral bélelt 28 cm-es tortaformába öntjük, majd elsimítjuk, és a tetejére szórjuk a darabos mandulát vagy diót. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Még melegen rákenjük a nutellát, amit előtte mikróban picit felmelegítünk, hogy könnyen kenhető legyen.
A krémhez a tojássárgákat, a lisztet, a pudingport és a cukrot egy kis tejjel habverővel csomómentesre keverjük. Vízfürdő felett főzni kezdjük. Közben a maradék tejet felforraljuk, majd folytonos keverés közben hozzáöntjük a tojássárgájához. A vízfürdő felett folyamatosan kevergetve besűrítjük.
Kétfelé osztjuk a krémet és a feléhez hozzákeverünk 10 dkg olvasztott csokit, majd hagyjuk kihűlni a krémeket.
A puha margarint is kétfelé osztjuk és a felét habosra keverjük a vaníliás krémmel. A másik felét habosra keverjük a csokis krémmel.
Ezután már csak a rétegezés következik. A mogyorókrémre rákenjük a vaníliás krémet. Erre rakunk egy réteg tejbe mártott kekszet, majd a csokis krém következik. A tetejét bevonjuk felvert tejszínnel, és tetszés szerint díszítjük. Hűtőbe tesszük pár órára tálalás előtt.
Tipp / megjegyzés:
Szerintem az eredeti adag cukorral émelyítően édes, még így is, édes ízek kedvelőinek ajánlom. Szebb lett volna, ha több tejszínem van és az oldalát is be tudom vonni vele.