Főoldal / Torták / Kinder bueno torta

Kinder bueno torta

Kinder bueno torta

Kinder bueno torta

Hozzávalók:

Az alsó réteghez:

  • 6 tojásfehérje
  • 10 dkg cukor (nálam 6 dkg)
  • 2 ek liszt
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 1 tk. sütőpor
  • 15 dkg durvára vágott dió (nálam most mandula)

A krémhez:

  • 0,5 l tej
  • 6 tojássárgája
  • 25 dkg cukor (nálam 13 dkg)
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 3 ek. liszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg csokoládé

Továbbá:

  • 1/2 üveg nutella
  • háztartási keksz (nálam Marie keksz)
  • 2-3 dl tejszín
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásfehérjéket felverjük. Amikor közepesen kemény, hozzáadjuk a cukrot és így verjük kemény habbá.

A lisztet elkeverjük a zsemlemorzsával és a sütőporral, majd a tojáshabba forgatjuk. Sütőpapírral bélelt 28 cm-es tortaformába öntjük, majd elsimítjuk, és a tetejére szórjuk a darabos mandulát vagy diót. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

Még melegen rákenjük a nutellát, amit előtte mikróban picit felmelegítünk, hogy könnyen kenhető legyen.

A krémhez a tojássárgákat, a lisztet, a pudingport és a cukrot egy kis tejjel habverővel csomómentesre keverjük. Vízfürdő felett főzni kezdjük. Közben a maradék tejet felforraljuk, majd folytonos keverés közben hozzáöntjük a tojássárgájához. A vízfürdő felett folyamatosan kevergetve besűrítjük.

Kétfelé osztjuk a krémet és a feléhez hozzákeverünk 10 dkg olvasztott csokit, majd hagyjuk kihűlni a krémeket.

A puha margarint is kétfelé osztjuk és a felét habosra keverjük a vaníliás krémmel. A másik felét habosra keverjük a csokis krémmel.

Ezután már csak a rétegezés következik. A mogyorókrémre rákenjük a vaníliás krémet. Erre rakunk egy réteg tejbe mártott kekszet, majd a csokis krém következik. A tetejét bevonjuk felvert tejszínnel, és tetszés szerint díszítjük. Hűtőbe tesszük pár órára tálalás előtt.

Tipp / megjegyzés:
Szerintem az eredeti adag cukorral émelyítően édes, még így is, édes ízek kedvelőinek ajánlom. Szebb lett volna, ha több tejszínem van és az oldalát is be tudom vonni vele.

Szólj hozzá!

A lap tetejére