Főoldal / Torták / Méteres kalács torta

Méteres kalács torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Méteres kalács torta

Méteres kalács torta

Hozzávalók:

A sárga piskótához:

  • 4 db tojás
  • 8 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 kk. sütőpor

A kakaós piskótához:

  • 4 db tojás
  • 8 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 2,5 dkg kakaópor
  • 1 kk. sütőpor

A vaníliás krémhez:

  • 3 dl tej
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 3 ek. cukor
  • 12,5 dkg vaj vagy margarin

A puncsos krémhez:

  • 3 dl tej
  • 1 cs. puncs ízű pudingpor
  • 3 ek. cukor
  • 1 tk. rumaroma
  • 12,5 dkg vaj vagy margarin
  • 2 dl tejszín

A lapok lekenéséhez:

  • 1 dl rumos tej

A tetejére:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 ek. étolaj

A díszítéshez:

  • 5 kis kocka fehér csokoládé
  • 2 dl habtejszín
  • 1 ek. étolaj
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A piskótához, a tojást fehéredésig habosítjuk a cukorral, majd óvatosan hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát egy sütőpapírral bélelt 24 cm-es kapcsos formába simítjuk és kb. 20-25 perc alatt tűpróbáig sütjük. A kakaós piskótát ugyanígy készítjük el és sütjük meg.

A krémekhez megfőzzük a tejben a pudingot, hozzákeverjük a cukrot, majd ha kihűlt kihabosítjuk a vajjal. A kihűlt piskótákat vízszintesen két lapba vágjuk.
A lapokat rumos tejjel egy ecset segítségével lekenjük.

Összeállítás : kakaós lap, vaníliás krém fele, sárga piskóta, puncskrém fele, kakaós lap, vaníliás krém, sárga piskóta.

Végül bekenjük a torta tetejét és az oldalát a megmaradt puncsos krémmel amihez 2 dl tejszínt habbá verjük és együtt jól kihabosítjuk. Hűtőbe tesszük dermedni.

A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat és a torta tetejére simítjuk.
A fehér csokoládét egy mokkás kanál étolajjal szintén felolvasztjuk. A barna csokoládéra pettyeket csepegtetünk és egy fogpiszkálóval a barna csokiba húzogatjuk.
Szép mintás lesz így.
Másnap habbá vert tejszínnel díszítjük és kínáljuk.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (271 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére