Főoldal / Szárnyas Ételek / Rozmaringos tepsis csirkecomb

Rozmaringos tepsis csirkecomb

Rozmaringos tepsis csirkecomb

Rozmaringos tepsis csirkecomb

Hozzávalók:

(2 személyre)

  • 2 egész csirkecomb
  • 60 dkg apró szemű újburgonya (parázs burgonya)
  • 1 kisebb ág rozmaring
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma (egyben)
  • 2 fej lilahagyma (vagy vöröshagyma)
  • 1/2 citrom héja
  • 1/2 citrom leve
  • 2 ek. olíva olaj
  • 5 dkg vaj
  • só, bors
  • 1 nagy csokor petrezselyem
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirkecombokat megmossuk, megtisztogatjuk, majd a bőrét óvatosan fellazítjuk.
Bedörzsöljük sóval és alaposan bekenjük a bőr alatt és kívül is a puha vaj felével.
Borsozzuk, és a bőre alá 2-3 rozmaring levelet valamint kevés zúzott fokhagymát dugdosunk.

A burgonyát megmossuk, és mindegyiket kettévágjuk. Egy hőálló edénybe pakoljuk őket, majd ráhelyezzük a csirkecombokat.

A csirkecombokra csavarjuk a citromlevet, majd a combokat és a burgonyát is meglocsoljuk olíva olajjal. (használhatunk napraforgó olajat is, ha éppen az van otthon) Rápakoljuk a csíkokra vágott citromhéjat, az egyben hagyott gerezd fokhagymákat és még ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, rozmaring leveleket szórunk rá.
Alufóliával lefedve 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ahol szép lassan megsütjük.

Ha a hús már átsült, levesszük róla a fóliát, megszórjuk a húst és a burgonyát is kevés apró kockára vágott vajjal, majd fólia nélkül szép pirosra sütjük.
Tálalás előtt a burgonyát bőven megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
Ízlés szerinti savanyúsággal vagy salátával kínáljuk.

Mentés

Mentés

Mentés

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére