Főoldal / Levesek / Sárgadinnye leves Alíz konyhájából

Sárgadinnye leves Alíz konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Sárgadinnye leves Alíz konyhájából

Sárgadinnye leves Alíz konyhájából

Hozzávalók:

  • 1 db sárgadinnye
  • 1 liter tej
  • 1 cs. vaníliás Aranka krémpor
  • cukor
  • kevés likőr (jelen esetben sárgadinnyés vodkalikőr)
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sárgadinnyét meghámozzuk, a magokat eltávolítjuk, a dinnyét feldaraboljuk. Egy keveset félreteszünk levesbetétnek, a többit egy turmixba rakjuk és pépesítjük. Hozzáadjuk a krémport (használhatunk másmilyen, főzés nélküli vaníliás pudingport), és felöntjük annyi tejjel, amennyi a turmixba fér.
Ami nem fér bele, utólag keverjük hozzá.
Ízlés szerint adunk hozzá cukrot, ami függ a sárgadinnye édességétől, de bele kell számítani, hogy a főzés nélküli pudingok, illetve krémporok cukrozottak. Tálalásig hűtőbe tesszük.

A félretett dinnyét apróra vágjuk, és a likőrbe áztatjuk.

Tálaláskor azt a likőrt, amiben a dinnyekockák áztak, a leveshez öntjük. A csészékbe dinnyekockát teszünk, rámerjük a levest és nagyon hidegen, tejszínhabbal a tetején tálaljuk.

Értékeld a receptet

Alíz (9 Recept)

Nagyon szeretek sütni, főzni, új recepteket kipróbálni, kitalálni, és mindezt másokkal is megosztani. Eddig több mint 1100 étel receptjét osztottam meg a www.azila.gportal.hu oldalon.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére