Főoldal / Sertés ételek / Sörben pácolt sertéskaraj

Sörben pácolt sertéskaraj

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sörben pácolt sertéskaraj

Sörben pácolt sertés karaj

Hozzávalók:

  • 50 deka csont nélküli karaj
  • 2 deci sör
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kis kanál őrölt pirospaprika
  • 5 deka margarin
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A karajt vékony szeletekre vágjuk és besózzuk.

A sörhöz adjuk a péppé zúzott vörös és fokhagymát, a mustárt és a pirospaprikát.
Ebben a páclébe tesszük a hús szeleteket, és fél napig pácoljuk benne a hűtőben.

A fél nap vagy egy éjszaka elteltével. Egy serpenyőben felolvasztjuk a margarint, amikor már forró, beletesszük a pácléből kivett hús szeleteket,  melyeknek mindkét oldalát hirtelen megsütjük. Ha mindet átsütöttük, ráöntjük a páclevet a hús szeletekre és a húsokat puhára pároljuk benne.

Így a sörben pácolt sertéskaraj, puha és omlós lesz.

Bármilyen burgonya körettel, salátával tálalható.

Sörben pácolt sertéskaraj 4.00/5 (3 értékelés)

Domján Mária (529 Recept)


2 Hozzászólások

  1. Én megbolondítottam egykis csiliszósszal. Prímalett. Próbáld ki

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére