Főoldal / Egytálételek / Sonkába tekert fehérspárga

Sonkába tekert fehérspárga

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sonkába tekert fehérspárga

Sonkába tekert fehérspárga

Hozzávalók:

  • 1 köteg (50 dkg) fehérspárga
  • 1 marék (kb. 5 dkg) spenót
  • 5 dkg (kb.3 szelet) füstölt sonka
  • 2 ek majonéz
  • 2 db nagy újkrumpli
  • petrezselyem
  • őrölt fekete bors 
  • cukor
  • olívaolaj
Elkészítési idő:25 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A krumplikat megfőzöm, fűszerezem, majd olajban megsütöm.

A  spárgát megpucolom, sós, cukros vízben megfőzöm. Kiveszem, majd a spenótot bedobom a spárga főzőlevébe kb .3 percre. A spárgákat három felé osztom, és betekerem a sonkába.

A spenótot egy tányérra halmozom, ráteszem a sonkába tekert spárgát, fűszerezem. Mellérakom a krumplikat, és majonézzel tálalom.

Tipp / megjegyzés:
Spárga és spenót szezonja van. Igyekszem kihasználni. Most is kombináltam a kettőt.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére