Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Halsaláta rizzsel chiliszósszal

Halsaláta rizzsel chiliszósszal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Halsaláta rizzsel chiliszósszal

Halsaláta rizzsel chiliszósszal

Hozzávalók:

  • 1 doboz (kb 10 dkg) tonhal (pl Rio Mare)
  • 1/2 pohár rizs  vagy 20 dkg tészta (esetleg mindkettő)
  • 2 db csiperke gomba
  • 1 db paradicsom 
  • 1 szál petrezselyem 
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • chili szósz
  • citrom
  • 5 dkg trappista
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A rizst beáztatom reggel, majd délben megfőzöm. (vagy tésztát főzök ki) Kiszedem egy tányérra, ráöntöm a tonhalat.

Ráteszem a felszeletelt gombát, a nyolcadolt paradicsomot és az aprított petrezselymet. Sózom, borsozom, szórok rá paprikát, facsarok rá citromot. ízlés szerint locsolhatunk rá chili szószt.

Mikróban megmelegítem.Rászórom a reszelt sajtot.

Tipp / megjegyzés:
Amikor ezt az ételt elterveztem, mindenképp egy gyors, kevés munkát igénylő ételt akartam, még nem tudatosult bennem, hogy a salátában tészta is van. No mindegy, meg voltak békében a rizzsel.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére