Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Halsaláta rizzsel chiliszósszal

Halsaláta rizzsel chiliszósszal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Halsaláta rizzsel chiliszósszal

Halsaláta rizzsel chiliszósszal

Hozzávalók:

  • 1 doboz (kb 10 dkg) tonhal (pl Rio Mare)
  • 1/2 pohár rizs  vagy 20 dkg tészta (esetleg mindkettő)
  • 2 db csiperke gomba
  • 1 db paradicsom 
  • 1 szál petrezselyem 
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • chili szósz
  • citrom
  • 5 dkg trappista
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A rizst beáztatom reggel, majd délben megfőzöm. (vagy tésztát főzök ki) Kiszedem egy tányérra, ráöntöm a tonhalat.

Ráteszem a felszeletelt gombát, a nyolcadolt paradicsomot és az aprított petrezselymet. Sózom, borsozom, szórok rá paprikát, facsarok rá citromot. ízlés szerint locsolhatunk rá chili szószt.

Mikróban megmelegítem.Rászórom a reszelt sajtot.

Tipp / megjegyzés:
Amikor ezt az ételt elterveztem, mindenképp egy gyors, kevés munkát igénylő ételt akartam, még nem tudatosult bennem, hogy a salátában tészta is van. No mindegy, meg voltak békében a rizzsel.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére