Gesztenye torta III
Hozzávalók:Piskóta:
Krém:
Díszítés:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, majd belekeverjük a sütőporos lisztet. Végül beleforgatjuk a tojások keményre vert habját. A piskóta masszát, sütőpapírral bélelt torta formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A pudingport megfőzzük a tejben, majd ha langyosra hűlt hozzákeverjük a cukrokat, a rumot, a gesztenye masszát és a puha margarint. Robotgéppel jól elkeverjük.
A kihűlt piskótát 3 lapba vágjuk és megtöltjük a gesztenyés krémmel.
A tejszínt kemény habbá verjük, és tetszés szerint díszítjük vele a torta oldalát és a tetejét. A gesztenye masszát krumplinyomón átnyomjuk és a torta tetejére szórjuk.
Tipp / megjegyzés:
Bármely évszakban elkészíthető finom torta.