Főoldal / Kelt tészták / Gyors zsömle

Gyors zsömle

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gyors zsömle

Gyors zsömle

Hozzávalók:

  • 750 g liszt
  • 5 g sikér (szejtán)
  • 1 cs szárított élesztő
  • 20 g só
  • 600 g langyos víz
  • 1 tk méz
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Egy nagy keverőtálba kimérjük a lisztet, majd hozzákeverjük a sikért és az élesztőt. Ha jól összekevertük, hozzáadjuk a sót is.

Egy másik edényben a mézet feloldjuk a langyos vízben. Ezt hozzáöntjük a liszthez és egy fakanállal gyorsan összekeverjük. Nem kell kidolgozni, csak éppen el kell keverednie az alapanyagoknak. Lefedjük folpackkal és kb. másfél órára a radiátor mellé tesszük, hogy jól megkeljen. Most nyári melegben a szoba hőmérséklete is ideális.

Ha megkelt a tészta a sütőt 250 fokra előmelegítjük és egy forró vízzel megtöltött tepsit teszünk az aljába.

A tészta nagyon ragacsos, de nem baj, mert ez így jó. Jól meglisztezzük a kezünket és kicsípünk belőle egy zsemlényit. Fontos, hogy nem szabad gyömöszölni, nehogy kinyomjuk belőle a levegőt. Igyekezzünk minél kevesebb mozdulattal zsemlét formázni belőle. Sütőpapíros tepsire tesszük, a tetejét keresztben bevágjuk ollóval és  vízzel megspricceljük. Az előmelegített sütőbe toljuk és kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp / megjegyzés:
Hihetetlenül finom, könnyen elkészíthető és nem kell tésztát sem dagasztani hozzá!

lelekkonyha.blogspot.hu

Gyors zsömle 5.00/5 (1 értékelés)

Lélekkonyha (177 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére