Főoldal / Kelt tészták / Sajtos kifli

Sajtos kifli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtos kifli

Sajtos kifli

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg ráma
  • 1 ek. olaj
  • 2 kk. só
  • 1 dl langyos tej
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl langyos víz
  • reszelt sajt
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát, lisztezett deszkán 8 részre osztjuk, majd oválisra sodorjuk és feltekerjük őket. A sütőlemezt sütőpapírral kibéleljük, és megkenjük olajjal. Sorba tesszük a 8 kiflit, majd letakarva kelesztjük, kb. 30 percet.

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

A megkelt tészta tetejét megkenjük langyos vízzel, és meg szórjuk reszelt sajttal. Betesszük a sütőbe sülni, mikor az alja barnás a teteje aranyszínű akkor készült el a sajtos kifli.

Tipp / megjegyzés:
Én vegyesen használtam a lisztet, fele búza liszt, fele teljes kiőrlésű liszt. Finom lett, és laktató.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére