Főoldal / Ünnepi ételek / Húsvéti koszorú

Húsvéti koszorú

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Húsvéti koszorú

Húsvéti koszorú

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg puha ráma
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1/2 cs. sütőpor

A díszítéshez:

  • pisztácia, dió, mogyoró ízlés szerint
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A rámát, a sütőporos lisztet, a cukrot, a tojássárgáját gyorsan összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és 30 percig hűtőben pihentetjük.

A tésztát kicsomagoljuk és annyi részre osztjuk ahány koszorút akarunk készíteni. (ez 8 kis koszorú adagja).

Minden adagot 3 egyforma részre vágunk, három hengert készítünk belőle, és mint a hajfonatot megfonjuk, a végeit összenyomjuk.

A sütőlapra sütőfóliát teszünk és arra tesszük a koszorúkat.

Egy tojást felverünk, majd két evőkanál tejjel összekeverünk, ezzel megkenjük a tésztákat, és megszórjuk aprított pisztáciával, mogyoróval vagy dióval.

200 fokra előmelegített sütőben, nagyságtól függően 20-25 percig sütjük.

Tarka cukor vagy csoki tojásokkal díszítjük, ha kihűlt.

Tipp / megjegyzés:
Húsvétkor a gyerekek kedvence lesz, mert színes, egyedi.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére