Főoldal / Szárnyas Ételek / Sajtos csirkemell tejszínes almával

Sajtos csirkemell tejszínes almával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtos csirkemell tejszínes almával

Sajtos csirkemell tejszínes almával

Hozzávalók:

A sajtos csirkemellhez:

  • 2 db csirkemellfilé
  • 10 dkg reszelt sajt (gouda)
  • 6 szelet Scamorza füstölt, félkemény sajt
  • 1 db tojás (közepes)
  • 1 ek. tejföl
  • 1 ek. petrezselyemzöld (apróra vágva)
  • őrölt fehér bors
  • majoranna
  • kakukkfű
  • 2 ek. olívaolaj

A mézes-tejszínes almához:

  • 5-6 db édes alma
  • 2-3 ek. méz
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve
  • 8-10 db bazsalikomlevél
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 dkg vaj
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:2000-2500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A csirkemellet alaposan mossuk meg, majd papírtörlővel töröljük szárazra. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, majd hagyjuk egy fél órát állni, hogy az ízek jól átjárják.

A reszelt sajtot keverjük össze a tojással, a tejföllel, és az apróra vágott petrezselyemzölddel.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg az olívaolajjal. Ezután helyezzük rá az előzőleg befűszerezett mellet, majd osszuk el, és egyenletesen kenjük rá a sajtos-tejfölös keveréket.

Végül fedjük be a felszeletelt füstölt sajttal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük szép aranybarnára.

Az almát vágjuk félbe, majd távolítsuk el a magházat. Ezután vágjuk fel ízlés szerinti cikkekre.

Egy teflon serpenyőt hevítsünk fel, majd helyezzük egymásmellé a cikkekre vágott almát, és mindkét oldalát süssük szép pirosra. (nem kell alá zsiradékot tenni!!)

Amikor az almagerezdek már szépen megsültek (ez oldalanként 1-2 perc) csipkedjük rá a vajat, kanalazzuk rá a mézet, facsarjuk rá a citromlevet, reszeljük rá a citromhéjat, és szórjuk meg az apróra vágott bazsalikommal. Ezután óvatosan forgassuk, rázogassuk össze.

Pár perc karamellizálódás után öntsük fel a tejszínnel, majd szintén óvatosan rázogassuk, forraljuk össze. Végül vegyük le a tűzről, és tálalásig tartsuk melegen.

Tipp / megjegyzés:
Ameddig a hús és az alma elkészül, készítsünk mellé ízlés szerint köretet. Nagyon jól illik hozzá a rizs, vagy éppen a krumplipüré, de köret nélkül is fogyaszthatjuk. Én rizst készítettem, és azzal tálaltam.

Értékeld a receptet

Gizi (283 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére