Főoldal / Egytálételek / Csiperkegombás rizs

Csiperkegombás rizs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csiperkegombás rizs

Csiperkegombás rizs

Hozzávalók:

  • 30 dkg csiperkegomba
  • 10 dkg rizs 
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 1 db paradicsom
  • 3 db chilipaprika
  • olívaolaj
  • őrölt csípős pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • 1 tk édes-csípős chili szósz
  • 6 szál petrezselyem
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A beáztatott rizst megfőzöm.

A hagymákat aprítom, a paradicsomot kockára vágom, 1 db chili karikára vágok.

Egy serpenyőben a hagymát dinsztelem, ráteszem a chilit, majd a gombát. Fűszerezem. Fedő alatt párolom.

Amikor a rizs megfőtt, hozzákeverem.

Tálaláskor locsolok rá chiliszószt, vágok rá petrezselymet, s díszítem 1 chilipaprikával.

Tipp / megjegyzés:
Egyszerű, gyors, vegák is ehetik.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére