Csiperkegombás rizs
Hozzávalók:
- 30 dkg csiperkegomba
- 10 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 3 db chilipaprika
- olívaolaj
- só
- őrölt csípős pirospaprika
- őrölt fekete bors
- 1 tk édes-csípős chili szósz
- 6 szál petrezselyem
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
0-500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
2 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Normál |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A beáztatott rizst megfőzöm.
A hagymákat aprítom, a paradicsomot kockára vágom, 1 db chili karikára vágok.
Egy serpenyőben a hagymát dinsztelem, ráteszem a chilit, majd a gombát. Fűszerezem. Fedő alatt párolom.
Amikor a rizs megfőtt, hozzákeverem.
Tálaláskor locsolok rá chiliszószt, vágok rá petrezselymet, s díszítem 1 chilipaprikával.
Tipp / megjegyzés:
Egyszerű, gyors, vegák is ehetik.
Hobbychef (702 Recept)Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.