Főoldal / Torták / Egyszerű csokoládétorta

Egyszerű csokoládétorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Egyszerű csokoládétorta

Egyszerű csokoládétorta

Hozzávalók:

A tortalaphoz (20-22cm):

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan pl holland kakaó)
  • csipet só

A krémhez:

  • 30 dkg minőségi étcsokoládé
  • 5 dl tejszín

A díszítéshez:

  • apróra vágott csokoládé vagy csokoládé forgács
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csokoládékrémhez a tejszínt egy tűzálló edénybe öntjük. A csokoládét a tejszínbe tördeljük, és állandóan kevergetve, alacsony lángon felolvasztjuk.
A csokoládés tejszínt forrásig hevítjük. Levesszük a tűzről, és néha megkeverve, letakarva kihűtjük. Ha kihűlt, minimum 2-3 órára, de a legjobb, ha egy egész éjszakára hűtőbe tesszük.

Amíg a krém pihen,elkészítjük a tortalapot.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük.
A fehérjékből csipet sóval kemény habot verünk, majd beleforgatjuk a cukros tojássárgáját. Végül laza mozdulatokkal beleforgatjuk a kakaóporral elkevert lisztet is. A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük. Rácsra borítva kihűtjük.

A tortalapot kettő lapba vágjuk.

A hideg csokoládékrémet habverővel kihabosítjuk. Megtöltjük vele a lapokat, majd a tortát kívülről bevonjuk a maradék csokoládékrémmel.
A csokoládétorta tetejét, apróra vágott étcsokoládéval díszítjük.

Egyszerű csokoládétorta 3.93/5 (14 értékelés)

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére