Főoldal / Levesek / Salmorejo

Salmorejo

Salmorejo

Salmorejo

Hozzávalók:

  • 4 db paradicsom
  • paradicsomlé
  • 1/2 db szikkadt zsemle, vagy kenyérbél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db chili paprika
  • 1 db hegyes csípős zöld paprika
  • bazsalikom
  • borecet
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • chili szósz
  • olíva olaj
  • 1 db tojás
  • sonka
Elkészítési idő: 10 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 1 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A tojást keményre főzöm., a sonkából egy szeletet vágok.

A többi összetevőt darabolom, egy keverőedénybe teszem

Öntök rá kevés paradicsomlevet, borecetet, chili szószt, fűszerezem. Hagyom állni a hűtőben, a tojással együtt.

Majd botmixerrel elkeverem., közben csorgatom bele az olíva olajat. Visszateszem a hűtőbe.

Tálaláskor ráteszem a tojást (lehet félbevágva, vagy darabolva) és a sonkát.

(Spanyol sonkám nem lévén, én ezúttal a PICK Békebeli füstölt Frikandó sonkát használtam. Tanúsítom, hogy ez is nagyon finom volt.)

Tipp / megjegyzés:
A Salmorejo tulajdonképpen a Gazpacho rokona, vagy még inkább testvére. Cordova-ból (Andalusia) ered. Szintén főzés nélkül készül, főleg paradicsomból és kenyérbélből. A tetejére kerülhet tükörtojás, vagy főtt tojás. De lehet rátenni sonkát is. Én most az utóbbi verziót készítettem el. Kiváló hűsítő, ugyanakkor laktató étel kánikulában.

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére