Főoldal / Levesek / Salmorejo

Salmorejo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Salmorejo

Salmorejo

Hozzávalók:

  • 4 db paradicsom
  • paradicsomlé
  • 1/2 db szikkadt zsemle, vagy kenyérbél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db chili paprika
  • 1 db hegyes csípős zöld paprika
  • bazsalikom
  • borecet
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • chili szósz
  • olíva olaj
  • 1 db tojás
  • sonka
Elkészítési idő:10 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:1 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A tojást keményre főzöm., a sonkából egy szeletet vágok.

A többi összetevőt darabolom, egy keverőedénybe teszem

Öntök rá kevés paradicsomlevet, borecetet, chili szószt, fűszerezem. Hagyom állni a hűtőben, a tojással együtt.

Majd botmixerrel elkeverem., közben csorgatom bele az olíva olajat. Visszateszem a hűtőbe.

Tálaláskor ráteszem a tojást (lehet félbevágva, vagy darabolva) és a sonkát.

(Spanyol sonkám nem lévén, én ezúttal a PICK Békebeli füstölt Frikandó sonkát használtam. Tanúsítom, hogy ez is nagyon finom volt.)

Tipp / megjegyzés:
A Salmorejo tulajdonképpen a Gazpacho rokona, vagy még inkább testvére. Cordova-ból (Andalusia) ered. Szintén főzés nélkül készül, főleg paradicsomból és kenyérbélből. A tetejére kerülhet tükörtojás, vagy főtt tojás. De lehet rátenni sonkát is. Én most az utóbbi verziót készítettem el. Kiváló hűsítő, ugyanakkor laktató étel kánikulában.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére