Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Klasszikus, forrázott káposztasaláta

Klasszikus, forrázott káposztasaláta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Klasszikus, forrázott káposztasaláta

Klasszikus, forrázott káposztasaláta

Hozzávalók:

  • 1 fej káposzta
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 kávéskanál  köménymag
  • 1 kávéskanál morzsolt csombor (borsikafű)
  • 1 kávéskanál szemes bors
  • 1 csapott kanál só
  • 1 kanál ecet
  • 1 kanál cukor, vagy édesítőszer (szorbit)
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A káposztát felcsíkozzuk, vagy legyaluljuk. (én jobban kedvelem a szálasra vágott rusztikus csíkozott káposztát)
A vöröshagymát felkarikázzuk.

Nagyobb fazékban vizet forralunk, beleszórunk kevés köménymagot, kevés szemes borsot, enyhén megsózzuk, majd amikor lobog a víz, beletesszük a felkarikázott hagymát, és a szálasra vágott káposztát. Nem főzzük! A forrázás után a vizet leöntjük róla. Hagyjuk, hogy meghűljön, és meglocsoljuk ecettel, cukrot, vagy cukorpótlót (szorbitot) szórunk rá, majd kevés csomborral (borsikafű) átforgatjuk.

A borsikafű puffadás csökkentő hatása miatt, javasolt minden káposztás, babos ételhez.

Hűtőben hagyjuk összeérni a salátát.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére