Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Klasszikus, forrázott káposztasaláta

Klasszikus, forrázott káposztasaláta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Klasszikus, forrázott káposztasaláta

Klasszikus, forrázott káposztasaláta

Hozzávalók:

  • 1 fej káposzta
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 kávéskanál  köménymag
  • 1 kávéskanál morzsolt csombor (borsikafű)
  • 1 kávéskanál szemes bors
  • 1 csapott kanál só
  • 1 kanál ecet
  • 1 kanál cukor, vagy édesítőszer (szorbit)
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A káposztát felcsíkozzuk, vagy legyaluljuk. (én jobban kedvelem a szálasra vágott rusztikus csíkozott káposztát)
A vöröshagymát felkarikázzuk.

Nagyobb fazékban vizet forralunk, beleszórunk kevés köménymagot, kevés szemes borsot, enyhén megsózzuk, majd amikor lobog a víz, beletesszük a felkarikázott hagymát, és a szálasra vágott káposztát. Nem főzzük! A forrázás után a vizet leöntjük róla. Hagyjuk, hogy meghűljön, és meglocsoljuk ecettel, cukrot, vagy cukorpótlót (szorbitot) szórunk rá, majd kevés csomborral (borsikafű) átforgatjuk.

A borsikafű puffadás csökkentő hatása miatt, javasolt minden káposztás, babos ételhez.

Hűtőben hagyjuk összeérni a salátát.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére