Puncs torta
Hozzávalók:A tésztához:
A lapokhoz:
A sziruphoz:
Az oldalára:
A cukormázhoz:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom. A sárgájához adom a vizet, olajat, és 2 kanál cukrot és habosra keverem.
A tojások fehérjét 4 kanál cukorral habbá verem, majd a sárga masszával összekeverem.
Hozzáadom a sütőporos lisztet, és kapcsos tortaformába simítom, ami 24-cmes.
160 fokon megsütöm, amikor kihűlt 3 egyenlő részre vágom.
A középső lapot csíkokba felvágom, és szirupba forgatom.
Az alsó lapot visszateszem a torta formába, és vékonyan lekvárral megkenem.
Elkészítem a szirupot:
A cukrot felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd melegíteni kezdem, nem forralom, csak egyet forr és máris kész. Leveszem a tűzről, és ketté öntöm.
Az egyikbe rumot és színezéket teszek a másikat simán hagyom. A darabokra vágott piskóta szeleteket felváltva beleforgatom és a kapcsos formában lévő lekváros lapra szorosan egymás mellé teszem.
A másik lapot is megkenem lekvárral, és a tetejére fordítom.
Hűtőbe teszem kb 1 órára.
A margarint a porcukorral habosra keverem,színezékkel megszínezem. A torta oldalát a vajkrémmel lekenem.
A porcukorból és a vízből cukormázat készítek, amit szintén megszínezek, ezzel vonom be a torta tetejét.
A tortát drazséval díszítem.