Főoldal / Egytálételek / Húsos rizses káposzta

Húsos rizses káposzta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Húsos rizses káposzta

Húsos rizses káposzta 1

Hozzávalók:

  • 1 kg sertés comb vagy lapocka 
  • 1 kg savanyú káposzta 
  • 3 fej vöröshagyma 
  • 1 ek. pirospaprika
  • só 
  • őrölt bors 
  • 15 dkg füstölt szalonna 
  • 2-3 db babérlevél 
  • 20 dkg rizs 
  • 1 db paprika 
  • 1 db paradicsom
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGlutén mentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktóz mentes:igen

Elkészítés:

A húst kockákra vágjuk. A savanyú káposztát átmossuk. A szalonnát,hagymát, paprikát és a paradicsomot kisebb kockákra vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, pár percig pároljuk majd rátesszük a húst.

Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a paprikával,rádobjuk a babérlevelet,pici vizet öntönk rá és kb. fél órát főzzük.

Beletesszük az átmosott káposztát, felöntjük annyi vízzel,hogy félig ellepje és kb. 45 percet főzzük. Ha a káposzta megpuhult beleszórjuk a rizst és készre főzzük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére