Főoldal / Sertés ételek / Sajtos stefánia vagdalt

Sajtos stefánia vagdalt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtos stefánia vagdalt

Sajtos Stefánia vagdalt

Hozzávalók:

  • 50 deka darált sertéshús
  • 2 szelet kenyér 
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 egész tojás
  • őrölt bors
  • majoránna
  • piros őrölt paprika 
  • aprított petrezselyem
  • 15 deka reszelt sajt
  • 5 db tojás
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az 5 db tojást feltesszük főni, és a forrástól számított 10 perc alatt keményre főzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk.

A kenyeret vízbe beáztatjuk.
A húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kifacsart vízben áztatott kenyeret, az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és a többi hozzávalót és fűszert a sajt kivételével.

Összedolgozzuk a húst, majd kitesszük egy tálcára amit előtte morzsával behintettünk.
A húst kilapítjuk, és a közepébe tesszük a kemény megpucolt főtt tojásokat, és ráhajtjuk többi kilapított húst, rudakat készítünk belőle.

Tepsibe tesszük, és a tetejét tojással lekenjük. Alufóliával lefedve 190 fokon  megsütjük.

Amikor már megsült a fasírt levesszük róla az alufóliát, és a reszelt sajttal bőven megszórjuk.

Annyi időre tesszük vissza a sütőbe, míg a sajt rápirul.

Így készül a sajtos Stefánia vagdalt.

Tipp / megjegyzés:

A Stefánia vagdalt más-néven egybesült fasírt, melynek fő jellemzője, hogy főtt tojást tartalmaz valamilyen formában.

Sajtos stefánia vagdalt 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére