Főoldal / Torták / Narancsos oroszkrém torta II

Narancsos oroszkrém torta II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Narancsos oroszkrém torta II

Narancsos oroszkrém torta II

Hozzávalók:

A tortalaphoz:

  • 4 tojás
  • 10 ek. víz
  • 30 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg liszt
  • reszelt narancshéj
  • csipet só

A krémhez:

  • 10 dkg cukrozott narancshéj
  • 1 dl rum
  • 3 dl tej
  • fél rúd vanília
  • 3 tojás sárgája
  • 1,5 dkg zselatin
  • 20 dkg cukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 4 dl tejszín

A díszítéshez:

  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 1 nagy narancs
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a reszelt narancshéjat, és a sütőporos lisztet.

A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
160-180 fokon tűpróbáig sütjük.
Majd hagyjuk kihűlni.

Az cukrozott narancshéjat meglocsoljuk a rummal, és legalább egy órát érleljük benne.

A tejet a felhasított vaníliával felforraljuk, majd hagyjuk langyosra hűlni és leszűrjük. A zselatint vízben feloldjuk a tasakon lévő utasítás szerint.

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a narancshéjjal, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt vaníliás tejet. Vízfürdőben, állandó kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük.
Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a zselatint és hagyjuk kihűlni.

A tejszínt kemény habbá verjük,és óvatosan a krémhez adjuk.
Belekeverjük a cukrozott narancshéjat.

A piskótát három lapba vágjuk, majd arányosan elosztva megkenjük őket a krémmel.Jusson az oldalára és a tetejére is belőle. Ha megtöltöttük a tortát, akkor 3-4 órára hidegre tesszük.

A szeletelt mandulát egy serpenyőben megpirítjuk, majd félre tesszük, hogy kihűljön.

Kemény habbá verjük a tejszínt vaníliás cukorral és habfixálóval, csillagcsőrös nyomózsákba szedjük, és habrózsákkal díszítjük a torta tetejét.
A narancsot vékonyra felszeleteljük, és a torta tetejére a habrózsák közé helyezzük.
A torta közepét megszórjuk a pirított mandulával.

A narancsos oroszkrém torta tökéletesen megállja a helyét ünnepi alkalmakkor is.

Narancsos oroszkrém torta II 5.00/5 (5 értékelés)

Marcsi (652 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére