Narancsos oroszkrém torta II
Hozzávalók:A tortalaphoz:
A krémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a reszelt narancshéjat, és a sütőporos lisztet.
A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
160-180 fokon tűpróbáig sütjük.
Majd hagyjuk kihűlni.
Az cukrozott narancshéjat meglocsoljuk a rummal, és legalább egy órát érleljük benne.
A tejet a felhasított vaníliával felforraljuk, majd hagyjuk langyosra hűlni és leszűrjük. A zselatint vízben feloldjuk a tasakon lévő utasítás szerint.
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a narancshéjjal, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt vaníliás tejet. Vízfürdőben, állandó kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük.
Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a zselatint és hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük,és óvatosan a krémhez adjuk.
Belekeverjük a cukrozott narancshéjat.
A piskótát három lapba vágjuk, majd arányosan elosztva megkenjük őket a krémmel.Jusson az oldalára és a tetejére is belőle. Ha megtöltöttük a tortát, akkor 3-4 órára hidegre tesszük.
A szeletelt mandulát egy serpenyőben megpirítjuk, majd félre tesszük, hogy kihűljön.
Kemény habbá verjük a tejszínt vaníliás cukorral és habfixálóval, csillagcsőrös nyomózsákba szedjük, és habrózsákkal díszítjük a torta tetejét.
A narancsot vékonyra felszeleteljük, és a torta tetejére a habrózsák közé helyezzük.
A torta közepét megszórjuk a pirított mandulával.
A narancsos oroszkrém torta tökéletesen megállja a helyét ünnepi alkalmakkor is.