Főoldal / Torták / Sajttorta cseresznyedzsemmel

Sajttorta cseresznyedzsemmel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajttorta cseresznyedzsemmel

Sajttorta cseresznyedzsemmel

Hozzávalók:

20 cm-es tortaformához:

  • 7,5 dkg Győri Édes vaníliás keksz
  • 7,5 dkg Győri Édes kakaós keksz
  • 7,5 dkg margarin

Habos-krém:

  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom leve
  • 2 dl Hulala (v. tejszín)

Cseresznyedzsem:

  • 50 dkg magozott cseresznye (fagyasztott v. befőtt)
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • cherry brandy aroma
  • reszelt narancshéj
  • pici víz (v. befőttlé)
  • 1 ek keményítő
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kétféle kekszet finomra összeaprítani. A margarint felolvasztani, majd az aprított kekszhez önteni és jól összedolgozni.
A tortaforma alját kibélelni sütőpapírral, majd beleönteni a kekszes masszát, és tenyérrel jól ellapogatni.
Hűtőbe tenni pihentetni. Közben ellehet készíteni a krémet.

A mascarponét a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével habosra keverni.
A Hulalát kemény habbá verni, majd óvatosan az előzőleg jól kikevert krémhez keverni.

A hűtőből kivenni a tortaalapot, majd a formából kivéve lehúzni róla a sütőpapírt és visszahelyezni a formába.
Tetejére kanalazni a habos krémet, majd visszatenni a hűtőbe, hogy megdermedjen a hab. (kb. 1 óra elég)

A cseresznyét apróbb darabokra aprítani, majd egy serpenyőbe tenni.
Egy pici vizet (v. befőttlevet) önteni alá, majd ízlés szerinti mennyiségű cukrot, vaníliás cukrot, cherry brandy aromát és reszelt narancshéjat adni hozzá. Felforralni, majd lassú tűzön kb. 10 percig főzni.
Ezután a keményítőt egy pici vízzel simára keverni, majd állandó keverés mellett a cseresznyéhez önteni. Kevergetve addig főzni még besűrűsödik, majd a tűzről levéve teljesen kihűteni.

Tipp / megjegyzés:
Tálalás előtt a teljesen kihűlt dzsemet a torta tetejére kanalazni, majd vízbe mártott késsel felszeletelni.
A sajttorta cseresznyedzsemmel, nagyon finom, érdemes kipróbálni.

Értékeld a receptet

Gizi (313 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére