Sajttorta cseresznyedzsemmel
Hozzávalók:20 cm-es tortaformához:
Habos-krém:
Cseresznyedzsem:
|
|
Elkészítés:
A kétféle kekszet finomra összeaprítani. A margarint felolvasztani, majd az aprított kekszhez önteni és jól összedolgozni.
A tortaforma alját kibélelni sütőpapírral, majd beleönteni a kekszes masszát, és tenyérrel jól ellapogatni.
Hűtőbe tenni pihentetni. Közben ellehet készíteni a krémet.
A mascarponét a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével habosra keverni.
A Hulalát kemény habbá verni, majd óvatosan az előzőleg jól kikevert krémhez keverni.
A hűtőből kivenni a tortaalapot, majd a formából kivéve lehúzni róla a sütőpapírt és visszahelyezni a formába.
Tetejére kanalazni a habos krémet, majd visszatenni a hűtőbe, hogy megdermedjen a hab. (kb. 1 óra elég)
A cseresznyét apróbb darabokra aprítani, majd egy serpenyőbe tenni.
Egy pici vizet (v. befőttlevet) önteni alá, majd ízlés szerinti mennyiségű cukrot, vaníliás cukrot, cherry brandy aromát és reszelt narancshéjat adni hozzá. Felforralni, majd lassú tűzön kb. 10 percig főzni.
Ezután a keményítőt egy pici vízzel simára keverni, majd állandó keverés mellett a cseresznyéhez önteni. Kevergetve addig főzni még besűrűsödik, majd a tűzről levéve teljesen kihűteni.
Tipp / megjegyzés:
Tálalás előtt a teljesen kihűlt dzsemet a torta tetejére kanalazni, majd vízbe mártott késsel felszeletelni.
A sajttorta cseresznyedzsemmel, nagyon finom, érdemes kipróbálni.