Főoldal / Szárnyas Ételek / Sajtos bundában sült csirkemell

Sajtos bundában sült csirkemell

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Sajtos bundában sült csirkemell

Sajtos bundában sült csirkemell

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb csirkemell (40-50 dkg)
  • 2 db tojás
  • 175 g tejföl
  • 8 dkg reszelt sajt
  • 14 dkg liszt
  • 1,2 dl tej
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • bors
  • petrezselyemzöld

A sütéshez:

  • étolaj
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, 7,5 dkg lisztet és a tejet fokozatosan adagolva, végül a reszelt sajtot. Fűszerezzük ízlés szerint. Sűrű palacsintatésztát kell kapjunk.

A húst felszeleteljük enyhén kiklopfoljuk, fűszerezzük majd lisztbe fogatjuk.

A szeleteket belemártjuk a sajtos-tojásos masszába, és közepesen forró olajban sütjük. Csak annyi olajba tesszük, amennyi a hússzelet feléig felér, majd ha az alsó fele arany színűre sült megfordítjuk és a másik felét is megsütjük.

A kedvenc köretünkkel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok.

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére