Főoldal / Levesek / Szárnyas húsleves

Szárnyas húsleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szárnyas húsleves

Szárnyas húsleves

Hozzávalók:

  • 2 db pulykaszárny
  • 1 db csirkemell csont
  • kacsanyak
  • kacsa belsőség (máj,zúza,szív)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db csilipaprika
  • 1 kávéskanál őrölt szerecsendió
  • 20 dkg sárgarépa
  • 15 dkg zeller
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 zöld paradicsom
  •  1 db fehérrépa
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 teáskanál szemes bors
  • 1 kávéskanál egész köménymag
  • 1 evőkanál só
  •  3 liter víz
  • 10 dkg házi reszelt tarhonya
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Hideg vízben feltesszük főni a megmosott húsokat a máj kivételével. Amikor felforrt, leszedjük a habját, hozzá adjuk a megtisztított zöldségeket és a fűszereket. Lassú tűzön 40 percet főzzük, majd hozzáadjuk a májat.

10 -15 perc további főzés után óvatosan kiemeljük a zöldségeket és a megfőtt húsokat. A visszamaradt levet egy sűrű szűrőn átöntjük.

Fél liter sós, forró vízben külön megfőzzük a reszelt tarhonyát, forrástól számított 10 perc alatt. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd a főlés közben a leves tetejéről lemert zsírral meglocsoljuk és összekeverjük. Így a tészta nem tapad össze.

A főtt húsokat és a zöldségeket akár a levesben, de önálló fogásként is tálalhatjuk, reszelt tormával vagy őrölt pirospaprikával.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére