Főoldal / Levesek / Szárnyas húsleves

Szárnyas húsleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szárnyas húsleves

Szárnyas húsleves

Hozzávalók:

  • 2 db pulykaszárny
  • 1 db csirkemell csont
  • kacsanyak
  • kacsa belsőség (máj,zúza,szív)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db csilipaprika
  • 1 kávéskanál őrölt szerecsendió
  • 20 dkg sárgarépa
  • 15 dkg zeller
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 zöld paradicsom
  •  1 db fehérrépa
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 teáskanál szemes bors
  • 1 kávéskanál egész köménymag
  • 1 evőkanál só
  •  3 liter víz
  • 10 dkg házi reszelt tarhonya
Elkészítési idő:1óra 45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Hideg vízben feltesszük főni a megmosott húsokat a máj kivételével. Amikor felforrt, leszedjük a habját, hozzá adjuk a megtisztított zöldségeket és a fűszereket. Lassú tűzön 40 percet főzzük, majd hozzáadjuk a májat.

10 -15 perc további főzés után óvatosan kiemeljük a zöldségeket és a megfőtt húsokat. A visszamaradt levet egy sűrű szűrőn átöntjük.

Fél liter sós, forró vízben külön megfőzzük a reszelt tarhonyát, forrástól számított 10 perc alatt. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd a főlés közben a leves tetejéről lemert zsírral meglocsoljuk és összekeverjük. Így a tészta nem tapad össze.

A főtt húsokat és a zöldségeket akár a levesben, de önálló fogásként is tálalhatjuk, reszelt tormával vagy őrölt pirospaprikával.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Nemzetikonyha.hu (78 Recept)

A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul. Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését. Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat. A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak. Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben.Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban. Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni. Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása.Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben.Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére