Főoldal / Levesek / Hideg gyümölcsleves Gasztropajti konyhájából

Hideg gyümölcsleves Gasztropajti konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hideg gyümölcsleves Gasztropajti konyhájából

Hideg gyümölcsleves Gasztropajti konyhájából

Hozzávalók:

  • 1 kg vegyes gyümölcs
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 5 db szegfűszeg
  • 1 kávéskanál reszelt citromhéj
  • 3 evőkanál cukor /vagy cukor pótló/
  • 1 csipet só
  • 1 pár csepp rumaroma
  • 200 g főzőtejszín
  • 1 csapott evőkanál liszt a habaráshoz
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az idényjellegű gyümölcsöket megtisztítjuk, feldaraboljuk. (lehet vegyes gyümölcskonzervből is készíteni, ez esetben a cukrot mellőzzük, mert a szirup cukros, de készíthető fagyasztott gyümölcsökből is)

A gyümölcsöket, hideg vízben tegyük fel főni cukorral, csipet sóval, a reszelt citromhéjjal, és a szegfűszeggel.
Ha megfőttek a gyümölcsök, keveset kiszedünk a léből, és a főzőtejszínnel összekevert lisztet hőkiegyenlítéssel a levesbe öntjük. Beletesszük  az őrölt fahéjat is, és felforraljuk.
Hideg vízfürdőben hagyjuk kihűlni, de akár melegen is tálalható.

Mentés

Értékeld a receptet

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére