Főoldal / Egytálételek / Vörösboros paradicsomos chilis töltöttkáposzta

Vörösboros paradicsomos chilis töltöttkáposzta

FavoriteLoadingElmentem!

Vörösboros paradicsomos chilis töltöttkáposzta

Vörösboros paradicsomos chilis töltöttkáposzta

Hozzávalók:

  • 1 kis fej káposzta
  • 30 dkg vegyes darált hús (sertés, marha)
  • 10 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 db tojás
  • 4 db chili paprika
  • őrölt csípős piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt kömény
  • majoranna
  • 1/2 l paradicsomlé
  • chili szósz
  • 1 dl vörös bor
  • 4 szál petrezselyem
  • 1 dl tejföl
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy nagy fazékban felteszek sós vizet forrni, beleteszem a káposztát, melynek előzőleg kivágtam a torzsáját. Mikor félig megfőtt, leszedem a leveleit. A nagyobbakból 4 szépet félreteszek, a többit csíkokra vágom.

Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, és a fokhagyma felét, beledobom a darált húst is, egyet-kettőt forgatok rajta, majd beleteszem egy keverőtálba.

Egy serpenyőben kicsit megpirítom a rizst, majd felengedem vízzel és félig megfőzöm. A húshoz keverem. Hozzáadom a fűszereket, beleütöm a tojást, összekeverem. A masszát beletöltöm a levelekbe.

Egy edénybe teszek a vágott káposztából, ráteszem a töltelékeket, majd beborítom a maradék káposztával, ráöntöm a káposztát főzőlevét és a paradicsomlevet, hogy ellepje. Sózom, borsozom, szórok rá piros paprikát, beleteszem a fokhagyma másik felét, és a babérleveleket. Egy tányért helyezek rá, hogy lenyomja töltelékeket. Mikor majdnem megfőtt az étel, hozzáöntöm a vörösbort.

Tálaláskor egy tányérra szedek a káposztából, teszek rá egy tölteléket, adok hozzá egy kanál tejfölt, locsolok rá chiliszószt, és chilivel díszítem.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére