Főoldal / Birka / Marha / Lángosburger

Lángosburger

Lángosburger

Lángosburger

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 4 ek. tejföl
  • 1 kk. cukor
  • 1 tk. só

A töltelékhez:

  • 40 dkg darált marhahús
  • só, bors
  • 2 fej hagyma (nálam egy vörös egy lila)
  • 4 szelet bacon
  • sajt

A sütéshez:

  • 1-1,5 liter olaj
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Első lépésként a tésztát készítjük el.

A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, elkeverjük benne a cukrot. Felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szórjuk, megsózzuk, mélyedést készítünk a közepébe. Ide öntjük a felfutott élesztőt és hozzáadjuk a tejfölt is. Megdagasztjuk,de csak addig, hogy összeálljon. Langyos helyen, letakarva 20-30 percet kelesztjük.

Amíg a tészta kel elkészítjük a tölteléket.

A bacon szeleteket egy serpenyőben pirosra sütjük. A hagymákat felszeleteljük és pici olajon megpirítjuk.
A marhahúst sózzuk, borsozzuk, majd 4 db húspogácsát formázunk belőle és a bacon sütéséből visszamaradt zsiradékon mindkét oldalán megsütjük.
A sajtot lereszeljük.

Az olajat egy mélyebb lábosban feltesszük melegedni.

A tésztából olajos kézzel kicsípünk egy darabot, majd egy szintén kiolajozott tányéron ellapogatjuk.
A közepébe töltjük a hozzávalókat ízlés szerint váltakozva, majd felül összecsippentve és lezárva a tésztát gombócot formázunk belőle.

A felhevített olajban aranybarnára sütjük.
Ízlés szerinti szósszal, vagy akár zöld fűszeres tejföllel is kínálhatjuk.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére