Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Töltött tojásos hidegtál

Töltött tojásos hidegtál

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töltött tojásos hidegtál

Töltött tojásos hidegtál

Hozzávalók:

  • 40 dkg franciasaláta
  • 6 db tojás

A besamelhez:

  • 10 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 10 dkg finom liszt
  • őrölt fehér bors
  • 4 evőkanál mustár
  • 5 dkg vaj

A díszítéshez:

  • fodros saláta
  • paradicsom
  • póréhagyma
  • kígyó uborka
  • alma
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 12 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A vajból, lisztből és a tejből kemény besamelmártást főzünk.

A tojásokat megfőzzük, kettévágjuk, sárgájukat szitán vagy szűrőn áttörjük, elkeverjük a besamellel és 5 dkg vajjal. Mustárral, sóval, borssal ízesítjük. Habzsák segítségével a tojáskrémet a fél tojásokba töltjük.

A franciasalátát egy nagyobb tálra rendezzük, ráhelyezzük a töltött tojásokat, és a zöldségekkel ízlésünk szerint díszítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére