Főoldal / Egytálételek / Brassói csípősen

Brassói csípősen

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Brassói csípősen

Brassói csípősen

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéscomb vagy lapocka 
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna 
  • 1-1.5 kg burgonya 
  • 2 fej vöröshagyma 
  • 2 fej fokhagyma 
  • 2 db piros kápia paprika 
  • 2 db zöld hegyes erős paprika 
  • só 
  • őrölt fekete bors 
  • csipet majoránna 
  • 1 evőkanál paradicsompüré 
  • étolaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A sertéscombot és a szalonnát kockákra, vagy csíkokra vágjuk tetszés szerint. A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk. A hagymákat apróra vágjuk. A paprikákat vékony csíkokra vágjuk.

A szalonnát megpirítjuk, rátesszük a vöröshagymát, és megdinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagyma 3/4 részét és a húst, sózzuk, borsozzuk, majd egy csipet majoránnát teszünk rá.

Mindig csak pár csepp vizet hozzáadva készre pároljuk.

Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a paradicsompürét, a paprikacsíkokat, és átpirítjuk.

Rátesszük a maradék fokhagymát, elkeverjük, de nem főzzük tovább.

A burgonyát bő olajban kisütjük, és a húshoz keverjük.

Uborkasalátát készítünk hozzá.

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet

Kautz József (69 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére