Főoldal / Sertés ételek / Hentes tokány Tündi konyhájából

Hentes tokány Tündi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hentes tokány Tündi konyhájából

hentes-tokany-tundi-konyhajabol

Hozzávalók:

  • 1,5 kg  sertés lapocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg füstölt húsos szalonna (pl: kolozsvári)
  • 150 g paradicsom püré
  • 3-4 db ecetes csemege uborka
  • alaplé (húsleves)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 2 ek. sertés házi zsír
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A hagymát apróra, a szalonnát kockákra felvágjuk. A zsíron megdinszteljük a hagymát, és a szalonnát.

Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst és fehéredésig pirítjuk, majd fedő nélkül addig főzzük, míg el nem párolog a húsról a lé.

Utána felöntjük az alaplével, és ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, Fedővel lefedve puhára főzzük. (ha szükséges pótoljuk közben az alaplevet)

Mikor megpuhult a hús, hozzákeverjük a paradicsompürét és a csíkokra vágott uborkát, majd kb. 10 perc alatt összefőzzük.

Nokedlivel, vagy más, tetszés szerinti körettel kínáljuk.
http://tundikonyha.blogspot.hu/

Mentés

Mentés

Hentes tokány Tündi konyhájából 4.25/5 (4 értékelés)

Tündi konyha (124 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére