Puncs torta Tündi konyhájából
Hozzávalók:A piskótához:
A töltelékhez:
A cukormázhoz:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
Szokásos módon nyolc tojásos piskóta tésztát sütünk a tortaformánkban.
Ha megsült és kihűlt a tészta, akkor a tetejét kb. 1-2 cm vastagon levágjuk és félre tesszük. A torta belsejéből óvatosan kiszedjük a tésztát úgy, hogy kb. 1 cm perem maradjon a szélén és az alján.
Elkészítjük a tölteléket. Egy lábosba beletesszük a felvert egész tojást és a porcukorral jó habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a kakaóport és a kávét, majd folyamatos kevergetés mellett felmelegítjük (de nem forraljuk). Mikor a cukor elolvadt, lehúzzuk a tűzhelyről és azonnal beletesszük a margarint, hogy elolvadjon.
Egy nagy tálba belemorzsoljuk (csipkedjük) a torta belsejéből kiszedett tésztát.
Egy mélytányérba beleöntjük a tejet, a párcsepp piros ételszínezéket, és a rumaromát, majd ebbe belemártogatjuk a babapiskótát (nem kell eláztatni). Utána pedig összetördeljük és az összemorzsolt tésztához adjuk. Teszünk hozzá darált diót, lekvárt, és rumaromát is. Végül rá öntjük a kakaós-kávés levet. A masszát jól összekeverjük és a torta belsejébe töltjük. Egyenletesen belesimítjuk, majd ráhelyezzük a torta tetejét.
A porcukrot összekeverjük az olvasztott margarinnal, párcsepp piros ételszínezékkel, és a forró vízzel. Alaposan kikeverjük és a torta tetejére simítjuk.
Ízlés szerint habbá vert tejszínnel díszítve kínáljuk.
http://tundikonyha.blogspot.hu/