Főoldal / Torták / Puncs torta Tündi konyhájából

Puncs torta Tündi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Puncs torta Tündi konyhájából

Puncs torta Tündi konyhájából

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 8 db tojás
  • 8 ek. liszt
  • 8 ek. cukor
  • 1 mk. szódabikarbóna
  • 1 mk. sütőpor

A töltelékhez:

  • 1 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 1 dl kávé (kifőzött)
  • 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 10 dkg margarin
  • 7 dkg darát dió
  • rumaroma (ízlés szerint)
  • 2 ek. sárgabarack lekvár
  • torta belsejéből a tészta (csipkedve, morzsolva)
  • 10 dkg babapiskóta
  • 2 dl tej
  • rumaroma (ízlés szerint)
  • néhány csepp piros ételszínezék

A cukormázhoz:

  • 20 dkg porcukor
  • 1 ek. margarin (olvasztott)
  • 2-3 ek. forró víz
  • néhány csepp piros ételszínezék

A díszítéshez:

  • 3 dl cukrászhab (hulala)
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Szokásos módon nyolc tojásos piskóta tésztát sütünk a tortaformánkban.
Ha megsült és kihűlt a tészta, akkor a tetejét kb. 1-2 cm vastagon levágjuk és félre tesszük. A torta belsejéből óvatosan kiszedjük a tésztát úgy, hogy kb. 1 cm perem maradjon a szélén és az alján.

Elkészítjük a tölteléket. Egy lábosba beletesszük a felvert egész tojást és a porcukorral jó habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a kakaóport és a kávét, majd folyamatos kevergetés mellett felmelegítjük (de nem forraljuk). Mikor a cukor elolvadt, lehúzzuk a tűzhelyről és azonnal beletesszük a margarint, hogy elolvadjon.

Egy nagy tálba belemorzsoljuk (csipkedjük) a torta belsejéből kiszedett tésztát.

Egy mélytányérba beleöntjük a tejet, a párcsepp piros ételszínezéket, és a rumaromát, majd ebbe belemártogatjuk a babapiskótát (nem kell eláztatni). Utána pedig összetördeljük és az összemorzsolt tésztához adjuk. Teszünk hozzá darált diót, lekvárt, és rumaromát is. Végül rá öntjük a kakaós-kávés levet. A masszát jól összekeverjük és a torta belsejébe töltjük. Egyenletesen belesimítjuk, majd ráhelyezzük a torta tetejét.

A porcukrot összekeverjük az olvasztott margarinnal, párcsepp piros ételszínezékkel, és a forró vízzel. Alaposan kikeverjük és a torta tetejére simítjuk.

Ízlés szerint habbá vert tejszínnel díszítve kínáljuk.
http://tundikonyha.blogspot.hu/

Mentés

Mentés

Mentés

Puncs torta Tündi konyhájából 4.67/5 (3 értékelés)

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére