Főoldal / Egytálételek / Pulykamáj pástétommal töltött baconbatekert paradicsom

Pulykamáj pástétommal töltött baconbatekert paradicsom

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pulykamáj pástétommal töltött baconbe tekert paradicsom

Pulykamáj pástétommal töltött baconbatekert paradicsom

Hozzávalók:

  • 5 db paradicsom
  • 5 db újkrumpli
  • 1 doboz (10 dkg) pulykamáj pástétom
  • 6 szelet bacon
  • extraszűz olíva olaj
  • őrölt fekete bors
  • trapista sajt
  • petrezselyem
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A krumplit megkapirgálom, felteszem főni. A paradicsomok sapkáját levágom, belsejét kikaparom. Megtöltöm őket a májpástétommal, betekerem baconszalonnába, beteszem egy serpenyőbe. A krumplikat szintén szalonnába tekerem, s a paradicsomok mellé teszem. Fűszerezem, locsolok rá olíva olajat. Beteszem a sütőbe, 180 C fok, légkeverés. A sajtot lereszelem., 40 perc elteltével a paradicsomokra és a krumplira teszem a sajtot, átkapcsolok grillfokozatra 200 C fokra, s készre sütöm 15 perc elteltével tálalok..

A tányérra teszek 3-3 paradicsomot és krumplit. Díszítem petrezselyemlevéllel.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére