Főoldal / Reggelik / Omlett csirkesonkával

Omlett csirkesonkával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Omlett csirkesonkával

Omlett csirkesonkával 1

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál vaj
  • 3 tojás
  • 2-3 szelet csirke sonka
  • ¼ csésze reszelt parmezán sajt
  • só és bors
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGlutén mentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

Egy tálban felverjük a tojást, sózzuk-borsozzuk.
Egy kisebb serpenyőben  alacsony lángon olvasszuk meg a vajat. Öntsük a felvert tojást a serpenyőbe, és süssük alacsony lángon, fontos hogy ne fedjük le.
2-3 perc alatt  az omlett az oldalán már megsül, de a középső része még rezgős kell, hogy legyen, ekkor az omlettet megpakoljuk a csirkesonka szeletekkel, majd megszórjuk a parmezánnal.

A következő 1-2percben átmelegszik annyira hogy a közepe is kezd megszilárdulni (de nem lesz teljesen szilárd) és megolvad a sajt rajta.
Óvatosan csúsztassuk az omlettet egy tányérra, mikor félúton jár hajtsuk félbe.

Díszítsük rozmaringgal, tálaljuk még melegen.

Értékeld a receptet

Zsike54 (99 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére