Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Medvehagymás töltött tojások

Medvehagymás töltött tojások

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Medvehagymás töltött tojások

Medvehagymás töltött tojások

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek liszt
  • 1 ek mustár
  • őrölt fehér bors
  • 2 dl tej
  • 4-5 levél medvehagyma
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 3 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat megfőzzük. A medvehagymát apróra vágjuk. A vajból, tejből, lisztből sűrű besamelmártást főzünk.

A tojásokat kettévágjuk, sárgájukat kivesszük és szitán vagy szűrőn áttörjük.

A besamelt elkeverjük a tojások áttört sárgájával, mustárral, sóval, borssal és a medvehagymával.

Habzsákba tesszük a krémet és betöltjük vele a tojásokat.

Salátával, zöldségekkel díszíthetjük. Majonézes salátát adhatunk mellé.

Ha nincs medvehagymánk készíthetjük snidlinggel, újhagymával is!

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére