Főoldal / Hal ételek / Fekete kagyló tésztával

Fekete kagyló tésztával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fekete kagyló tésztával

Sokhagymás tejszínes fehérboros fekete kagyló kagylótésztával 1

Hozzávalók:

  • 1/2 kg fekete kagyló
  • kagylótészta (Conchinglie Rigate)
  • 1 db vöröshagyma
  • 1/2 szál póréhagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 db chili paprika
  • tejszín
  • fehérbor (Rajnai rizling)
  • citrom
  • őrölt fehér bors
  • őrölt fekete bors
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • tyúkhus leves kocka
  • petrezselyem
  • olíva olaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kagylókat megtisztítom, majd sós vízbe áztatom, végül újra átmosom.

A vöröshagymát, fokhagymát apróra vágom, a póré és újhagymát felkarikázom, a zöldjét hosszabb darabokra vágom.

A petrezselyem egy részét nagyobb darabokra szakítom, a többit aprítom, a szárát hosszabb darabokra vágom.

A citromból vágok egy szeletet.

A tésztát sós vízben, néhány csepp olajjal felteszem főni.

Egy serpenyőben olíva olajon megdinsztelem a hagymákat, fűszerezem, hozzáadom a paprikát, a petrezselyem zöldjét, a kagylókat, és együtt dinsztelem.

Majd öntök rá tejszínt, egy kevés vizet, és belemorzsolom a leves kockát. Öntök rá fehérbort, facsarok rá citrom levet.

A tésztát leszűröm, és a kagylóhoz keverem, tálalom.

 

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére