Főoldal / Levesek / Zöldséges gombaleves

Zöldséges gombaleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldséges gombaleves

Zöldséges gombaleves 2

Hozzávalók:

  • 30 dkg gomba
  • 25 dkg csirkecomb
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál őrölt köménymag
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1 teáskanál morzsolt majoránna
  • 1 evőkanál só
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • 10 dkg fehérrépa
  • 20 dkg sárgarépa
  • 2 szál zöldhagyma
  • 1 szál zeller zöld
  • 10 dkg házi füstölt szalonna

A csipetkéhez:

  • 1 tojás
  • 1-2 szál petrezselyemzöld
  • 15 dkg liszt
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Felolvasztjuk a zsírszalonnát, ráöntjük a kifilézett és felkockázott húst. Amikor kifehéredik ráöntjük a tetszőleges méretre aprított gombát, tovább pirítjuk és hozzáadjuk a kockázott répákat is. Tovább dinszteljük, majd meghintjük a karikára vágott zöldhagymával, sóval, borssal, köménnyel, majorannával és szerecsendióval.

Felengedjük annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje. Az összekötözött zöldség-zöldet beletesszük a levesbe és lefedjük.

A lisztből, a tojásból, a sóból és a felaprított petrezselyemzöldből kemény tésztát gyúrunk.

30-40 perc főzés után a leveshez adjuk és kifőzzük benne a tésztából készített csipetkét.
Tálaláskor, díszítésként a maradék petrezselyemzölddel meghintjük.

Mentés

Zöldséges gombaleves 5.00/5 (3 értékelés)

Nemzetikonyha.hu (78 Recept)

A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul. Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését. Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat. A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak. Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben. Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban. Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni. Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása. Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben. Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.


2 Hozzászólások

  1. Nagy Mihály

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére