Főoldal / Egytálételek / Kolbászos sajtos rakott karfiol

Kolbászos sajtos rakott karfiol

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kolbászos sajtos rakott karfiol

Kolbászos sajtos rakott karfiol

Hozzávalók:

  • 1 kisebb karfiol fele
  • 1 db kolbász
  • vaj
  • zsemlemorzsa
  • tejföl
  • 1 db tojás
  • füstölt sajt
  • trappista sajt
  • 2 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db chili paprika
  • őrölt fekete bors
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • bazsalikom
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A karfiolt rózsákra szedem, sós vízben megfőzöm.

Egy hőálló edény alját kivajazom, szórok rá zsemlemorzsát, ráhelyezem a karfiolt.

Vágok rá kolbászkarikákat.

Egy féldoboz tejfölhöz keverek egy tojást, ráöntöm a karfiolra, fűszerezem.

Ráteszem a felszeletelt paradicsomot, apróra vágott bazsalikomlevelet, a reszelt sajtot, zsemlemorzsát, végül a paprikákat, és kevés vajat.

Sütőbe teszem 180 C fokra hőlégkeverésre, a végén grill fokozaton megpirítom a tetejét. (25+5perc)

Tálaláskor teszek rá bazsalikomlevelet.

Tipp / megjegyzés:
A rakott karfiolt többnyire főtt rizzsel és darált hússal szokták készíteni. Nos, én ezen változtattam.
Ezúttal rizs nélkül,. kolbásszal, paradicsommal, hegyes zöld paprikával, chilivel, tejföllel és tojással készítettem el a rakott karfiolomat.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére